دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 153-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biyabani G. Tourism; Investigating Business Pillars of Development and Recognition of Obstacles in the Country. Anthropol Stud 2020; 3 (2) :134-153
URL: http://pc.richt.ir/article-4-467-fa.html
بیابانی غلامحسین. گردشگری؛ ارکان تجاری توسعه و شناخت موانع کشور. مطالعات مردم‌شناحتی. 1399; 3 (2) :134-153

URL: http://pc.richt.ir/article-4-467-fa.html


عضو هیئت‌علمی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران ، biabanigh@yahoo.com
چکیده:   (1631 مشاهده)
گردشگری پدیده‌ای در دوران مدرن است و به‌طورکلی به هر چیزی که با سفر در ارتباط باشد اطلاق می‌شود، اما اندیشۀ گردشگری نوین نخستین بار در سده هجدهم در انگلستان پدید آمد. این اتفاق مقارن با زمانی بود که به‌سبب پیدایش انقلاب صنعتی، ارزش‌ها و آداب و رسوم در این کشور در حال تغییر بود؛ با وجود این هنوز لازمه مسافرت یا گردش، استطاعت مالی است. بر این اساس گردشگری در جهان کنونی،‌ صنعتی پاک به‌ حساب می‌آید و سومین پدیده اقتصادی پویا، پررونق و روبه‌توسعه است که پس از صنایع نفت و خودروسازی، در مقایسه با صنایع جهانی دیگر پیشرفت بیشتری داشته است، اما بخش‌هایی از کشورمان برای ما ایرانیان ناشناخته مانده است. گاهی نام برخی جاهای دیدنی را از زبان خارجی‌ها می‌شنویم یا از سایت‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای می‌بینیم. گاهی نیز برخی مکان‌های تازه را کشف می‌کنیم که پیش از این کاشفان خارجی کشف کرده و مطالبی درباره آنها نوشته‌اند، اما این وظیفۀ مسئولان سازمان گردشگری و شاید هم وظیفه دانشگاه‌های هر استان باشد که با راه‌اندازی پژوهشکده‌ای قابلیت‌های استانی را شناسایی و برنامه‌ای مناسب برای آن ترسیم کنند. به‌جرئت می‌توان گفت هیچ کشوری به‌اندازۀ ایران از تنوع آب و هوایی، اقلیمی و جغرافیایی، قومیتی و زبانی و موسیقایی، رقص‌های محلی و آواها و نواها برخوردار نیست. روش به کار رفته در مقاله حاضر از لحاظ ماهیت کاربردی بوده و از نوع توصیفی - تحلیلی است. لذا در این مقاله، علاوه‌بر تعریف گردشگری، عوامل تأثیرگذار در گردشگری، اهمیت گردشگری، رویکردهای توسعۀ گردشگری، انواع گردشگری، زیرساخت‌های گردشگری و موانع گردشگری بیان شده است.
واژه‌های کلیدی: گردشگری، توسعه، شناخت موانع
متن کامل [PDF 602 kb]   (905 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرهنگ
دریافت: 1399/7/15 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.